середа, 24 травня 2023 р.

Семінар-практикум директорів шкіл

 Сьогодні, коли Україна перебуває у стані війни, надзвичайна увага повинна бути приділена дослідженню питання національно-патріотичного виховання. Насамперед, йдеться про формування настроїв такої суспільної думки, які б унеможливлювали існування сумнівів щодо нашого незалежного майбутнього, необхідності утримання нашої суверенності та територіальної цілісності, зміцнення суспільної та національної позиції співгромадян.

У Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді наголошено на тому, що «серед виховних напрямів сьогодні найбільш актуальними виступають патріотичне, громадянське виховання …, нині, як ніколи, потрібні нові підходи і нові шляхи до виховання патріотизму як почуття і як базової якості особистості»

Що сприяє ефективному розвитку та побудові внутрішньої системи виховної роботи, які чинники впливають на організацію національно-патріотичного виховання здобувачів освіти , як провести комплексне вивчення та самооцінку виховної діяльності закладу освіти, як визначити проблемні завдання, шляхи її удосконалення та рівень якості – ці питання обговорювалися на семінарі-практикумі «Національно-патріотичне виховання – важливий чинник розвитку учнів як свідомих громадян», який проведено 30 травня 2023 року на базі Опорного закладу «Калайдинцівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів». У заході взяли участь директори шкіл Лубенської територіальної громади, працівники Управління освіти та Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

Директор школи Сергій Мисник протягом семінару ділився досвідом роботи адміністрації, педагогічного та учнівського колективів з побудови та реалізації головних завдань і напрямів виховної діяльності в закладі, акцентуючи на утвердженні в свідомості і почуттях особистості патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України, рідного краю, культивуванні кращих рис української ментальності, формуванні суспільних цінностей у здобувачів освіти у процесі навчання, виховання та розвитку.

Роботу закладу з організації національно-патріотичного виховання презентували Тетяна Гонта, Людмила Гроза, заступники директора з навчально-виховної роботи, та Тетяна Десятник, педагог-організатор. До презентації були залучені учні школи.

Учасники семінару-практикуму відвідали урок англійської мови у 5 класі з теми «Україна – наша Батьківщина» (учитель Скребець Світлана), ранкову зустріч у 1 класі «Український віночок – краса та оберіг» (учитель Тетяна Щербак), заняття з фізичної культури у 8-9 класах «Спортивний туризм та загальна фізична підготовка школярів – компонент розвитку особистості» (учитель Леонід Голубенко) та предмета «Захист України» в 10-11 класах з теми «Базові знання про Збройні Сили України – формування свідомого ставлення до захисту свого життя, життя рідних, друзів, співгромадян, держави» (учитель Сергій Крутій).

Фінальним етапом семінару була екскурсія до шкільного історико-краєзнавчого музею, який вміщує неоціненні матеріали , зібрані протягом десятиліть. Особливий інтерес у присутніх викликали нещодавно відкриті експозиції: кімната Захисників Вітчизни та кімната «Духовні скарби нашого краю». Екскурсію проводили Сергій Мисник та учні школи.

Окрасою заходу став виступ дуету у складі Марії Гур’євої та Віри Тараненко, учасниць художньої самодіяльності сільського будинку культури, які виконали старовинні українські народні пісні.

Семінар-практикум пройшов на високому організаційному, науково-методичному та фаховому рівні.

Організаторам семінару вручено сертифікати Центру.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників щиро дякує адміністрації, педагогічному та учнівському колективам за втілення нових ідей, методик, технологій та моделей реалізації національно-патріотичного виховання в освітньому та виховному процесі:

·         Сергію Миснику, директору;

·         Тетяні Гонті, заступнику директора з навчально-виховної роботи;

·         Людмилі Грозі, заступнику директора з навчально-виховної роботи;

·         Тетяні Десятник, педагогу-організатору;

·         Світлані Скребець, вчителю англійської мови;

·         Тетяні Щербак, вчителю початкових класів;

·         Леоніду Голубенку, вчителю фізичної культури;

·         Сергію Крутію, вчителю предмета «Захист України»;

·         Юлії Циганіній, вчителю музичного мистецтва;

·         Юлії Спиці, вчителю інформатики;

·         Сергію Андреєву, вчителю трудового навчання,

·         а також Людмилі Масько та Людмилі Грицаєнко, головам міської і районної профспілки працівників освіти за сприяння в проведенні заходу.





























Директор ЦПРПП   Надія СІЧКАР

Немає коментарів:

Дописати коментар